Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Baktói Lovasklub
Cím: 6728 Szeged, Lányi Béla u. 1.Telefon: 06/30-938-3070
Gps: 46.2864133 , 20.1707055

Bemutatkozás

Csongrád megye székhelyén,Szegeden, egy külvárosi részen mûködik egy lovasklub. A sportegyesület neve Baktói Lovasklub.A klub tulajdonosa Vörös László, a Gyeposz Technikai bizottságának tagja, emellett díjugrató pályaépítõ és versenybíró.
A klubnak 10 saját lova van, emelett még panziós lótartással is foglalkoznak, 5 percre Szeged belvárosától. A lovak jól képzettek és nyugodtak. 5 nagypóni várja azokat a gyerekeket, akik még a nagy lóhoz nem elég erõsek, de elég ügyesek és képzettek már az önálló lovagláshoz. Nyári idõszakban sok gyerekeknek tartalmas nyári idõtöltést jelent a klub által szervezett napközis tábor, amibõl több lovas gyermek is megkedvelte a lovaglást és maradt a lovasklub állandó lovasa hobbi, vagy sportlovasként. Köztük Salem Imen Bella ,aki 2003-ban kezdett lovagolni a napközis táborban. 2006- ban Csongrád megyei bajnokság 2.helyezetje és a korosztályos országos bajnokság gyermek kategóriájának 4.helyezetje. 2007-ben pedig az év lovasa lett díjugratásban. Vagy Szügyi Fruzsina, aki 10 évesen 2006-ban kezdett és 2007-ben 4 versenybõl 3-t megnyert a kezdõ kategóriában.
Évente 2 Gyermek ügyességi lovasversenyt és 2 Díjugrató lovasversenyt is szerveznek az Újszentiváni önkormányzat segítségével, az újszentiváni lovasparkban. Itt rendezték meg már második éve a nagy sikerû Gyeposz edzõtábort és Válogatóversenyt, ami 2008-ban még jobb programokkal várja az érdeklõdõket. 2008 július 6.án egynapos military versenyt rendeznek , szintén a szentiván lovasparkban, ami a környékbeli lovasoknak ízelítõt ad, e sportág szépségeibõl is. A klub célja, hogy minél több emberrel megszerettessük a lovat a lovaglást, a lovassportot. A fiatalok kiképzése akár a hobbilovaglásra akár a verseny sportra. Ha a helyzet engedi és a gyerekek tudása és felkészülése megfelelõ hozzá, akkor a sportban is kipróbálhatják tudásukat . Jelen szezonban 7 aktív versenyzõvel vettek részt a gyermek és pónilovasok országos szövetségének versenyein és az Év ugrólova cím is a Baktói lovasklub Mendy nevû lova nyakába került. A decemberben Szegeden megrendezendõ Mikulás kupán újjabb tanítványok érték el azt a szintet, hogy megmutassák tudásukat verseny körülmények között is. Állandó lovasokon kívül még sok hobbilovas jár ki idõszakosan kielégíteni a lovaglás iránti vágyát és szórakozni egy kicsit a mindennapok rohanásában. A Sólyom Utcai Segítõ Kezek Alapítvánnyal közösen a sérült, fogyatékkal élõk lovagoltatása és terápiás foglalkoztatása is folyik lovasterapeuta segítségével.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink

document.getElementById('map_canvas').className='myhidden' ;
Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0